Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 Energieverbruik computers kan nu al omlaag! 14-06-2006

De huidige computers blijken vooral veel energie te verspillen, zo blijkt uit onderzoek van Google. Maar liefst 50% van de afgenomen energie wordt verspild. Door het programma Local Cooling te installeren kan het energieverbruik van computers draaiend onder Windows XP of VISTA direct worden verlaagd. Het programma maakt het instellen van een zuiniger energiemanagement wel heel eenvoudig. Zie www.energiecommunicatie.nl

Het Climate Savers Smart Computing programma van een aantal grote ICT-bedrijven, een initiatief van Google en Intel in samenwerking met het WWF, richt zich op het produceren van energiezuinige computers in de komende jaren. Stichting Milieunet ziet dit als een eerste stap in de richting van echt zuinige computers en randapparatuur. Luister hier naar de reactie op NOS Radio 1 Journaal.


Terug naar berichtenDisclaimer
© 2006 Stichting Milieunet