Groene stroom - groen gas

Energiebespaartips

Stichting Milieunet is een non-profit organisatie gericht op bewustwording en gedragsverandering door communicatie over afval, energie, duurzaamheid, natuur, milieu, klimaat, mensenrechten, ontwikkelingssamenwerking en personeels(arbo)zorg.
Wij werken voor overheden, bedrijven, organisaties en leveren kant-en-klare producten aan particulieren.
 
De Licht op Energie muurkrant
De Licht op Energie muurkrant maakt communiceren over energie en energiebesparing makkelijk. Elke organisatie, bedrijf, gemeente of instelling kan Licht op Energie inzetten om medewerkers bewust te maken van de mogelijkheden om zelf energie te besparen. Bewuste keuzes maken, daar gaat het om. De Licht op Energie muurkranten op A3-formaat worden gratis van uw logo voorzien. Energie besparen is eigenlijk heel makkelijk, als u weet waar u op moet letten. Energie besparen wie wil dat niet? De kosten voor energie lopen steeds verder op. Energiebesparing is de oplossing. Lees verder.


Energiebespaartip van de week
Energie besparen is eigenlijk heel makkelijk, als u weet waar u op moet letten. Energie besparen wie wil dat niet? De kosten voor energie lopen steeds verder op. Besparen is de oplossing. Met de wekelijkse energietips kunt u uw energieverbruik al snel verminderen en dat levert direct geld op. Bovendien levert energiebesparing directe winst op voor het klimaat. De CO2-uitstoot vermindert aanzienlijk. Lees verder.

Stichting Milieunet is gespecialiseerd in het ontwikkelen van communicatiemiddelen die gericht zijn op het veranderen van het gedrag van mensen. Wij richten ons op het verstrekken van kant-en-klare informatie over energie, duurzame energie en energiebesparing zowel in huis als op het werk. Wij leveren daarvoor kant-en-klare communicatiemiddelen zoals:

• de Licht op Energie Muurkrant
• de
Toolkit Energiebesparing
• de Toolkit Energiecommunicatie
• de Verjaardagskalender Energiebesparing Thuis
• de Verjaardagskalender Energiebesparing Op het Werk
• het Energie Kwartetspel 
klik hier voor de prijzen en om te bestellen
klik hier voor de prijzen en om te bestellen
klik hier voor de prijzen en om te bestellen
klik hier voor de prijzen en om te bestellen
klik hier voor de prijzen en om te bestellen
klik hier voor de prijzen en om te bestellen


Daarnaast ontwikkelen wij al ruim 10 jaar maatwerk communicatieplannen en campagnes die gericht zijn op het motiveren of het veranderen van het gedrag van medewerkers. Voorbeelden over energie en energie besparen zijn: de Energiekranten voor Rabobank Nederland, de Energy Saver voor de Utiliteitsbouw, de Energietips voor het intra- en internet, de Energiepagina's in het Personeelsblad
, het Energiespel voor VROM. Tenslotte verzorgen wij ontwerp, opmaak en productie van folders, brochures en rapporten, inclusief het leveren van illustraties of cartoons. Voorbeelden op het gebied van energie en energiebesparing zijn: de folder Hier is de Nationale Klimaatles en de cartoons voor de folder Hoge Energierekening?


De cursus 'Energiecommunicatie in de Praktijk' is een ééndaagse communicatietraining (met terugkommiddag) rond de thema's energiebesparing, duurzame energie en energiecommunicatie. De cursus is bestemd voor medewerkers van overheden, woningbouw-corporaties en welzijnsmedewerkers.Disclaimer
© 2006 Stichting Milieunet