Groen Dak voor Basisschool St. Michaëlschool in Groningen by Icopal
Geschreven op 2-12-2009 - Erik van Erne. Geplaatst in Bouwen-Klussen, Energie en BesparingDe Groninger basisschool St. Michaëlschool heeft als eerste gebouw in Nederland een lichtgewicht groen dak op een bestaande dakconstructie.
Groene daken werken energiebesparend doordat ze warmte in de winter vasthouden en verkoeling in de zomer geven.
De daken werken als een buffer bij hevige regenval en zorgen voor de opname van fijnstof.
Dit groene dak is volgens de gemeente Groningen een mooi voorbeeld van hoe locale partijen samenwerken aan een leefbare en dus duurzame stad. Milieuwethouder Jannie Visscher verrichtte begin dit jaar de officiële openingshandeling vanaf de Martinitoren. Groene daken passen uitstekend in de ambitie van de gemeente om van Groningen de duurzaamste stad van Nederland te maken.
De basisschool is grondig èn duurzaam verbouwd en opgeknapt. Het is uitgebreid met drie leslokalen bovenop het bestaande gebouw en met een apart speellokaal, de verwarming is vervangen en er is dubbele beglazing aangebracht. Binnen en buiten is alles geschilderd. De verbouwing is uitgevoerd door bouwbedrijf Teeninga. Bijzonder is het groene dak op een lichte dakconstructie. Icopal zocht een gebouw voor de toepassing van een lichtgewicht vegetatiedak, de eerste in Nederland en de school vond in hen een leverancier. Bron: Icopal
Zie ook: Groene Daken, Groene Muren, Groene Huizen by EcoMoss - Ieder huis groen, dat is goed te doen - Ieder huis groen, het is te doen - Green the City met Groene Gordijnen - Groen dak voor basisschool St. Michaëlschool in Groningen - Groene tuinen op alle platte daken verplicht in Antwerpen ! - Iconic School of Art, Design and Media in Singapore - Groen SedumDak van 1700 m2 op Wooncomplex De Halve Wereld in Amsterdam by Ymere - Bijna 2000 m2 Daktuin op het Vivaldi Gebouw in Amsterdam Zuid - Maak Je Dak Groen Met Een Sedumdak Van De Sedumshop by Greenchoice
cobi de bonte zegt:
31 juli 2010 om 09:14 | Permalink
geachte Mevrouw/Meneer
ik werk in een sloppenweijk in kaapstad, waar we gebruik maken van 2 grote containers. nu willen we graag op het dak van deze containers een groetetuin maken, dit om de kinderen te leren hoe ze met een tuin moeten omgaan.
in kaapstad kan het erg hard regenen, en ik ben bang dat dan de grond van de tuin wegspoelt. kunt u me hierin adviseren?
vriendelijke groeten, cobi