google.com, pub-1373830308765288, DIRECT, f08c47fec0942fa0

Anders Bekeken

Daar Krijg Je Energie Van Open Energiedag 2022: Energieprojecten Openen Hun Deuren

Geschreven op 10-9-2021 - Erik van Erne. Geplaatst in Agenda, Energie en Besparing Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Update 18 maart 2022: Duizenden bezoekers namen tijdens de eerste Open Energiedag op 11 september 2021 een kijkje bij 48 duurzame energieprojecten.

“We gaan een jaarlijks evenement maken van de Open Energiedag. Noteer zaterdag 17 september 2022 maar vast in de agenda,” zegt Olof van der Gaag, directeur Nederlandse Vereniging Duurzame Energie.

“Super goed dat zoveel mensen belangstelling hebben voor de wereld achter hun stopcontact en thermostaat, want we zijn met elkaar op weg in deze transitie naar een duurzame energievoorziening.”

Bijna vijftig duurzame energieprojecten openden tijdens de eerste Open Energiedag de deuren om burgers kennis te laten maken met hun project. Voorbeelden zijn een boottocht naar zonnepanelen op een meer, een combinatie van zonnepanelen met fruitteelt, duurzame warmte uit de bodem of uit het water van het IJ, windparken in aanbouw en een fietstocht langs de bronnen voor een warmtenet.

10 september 2021: Op zaterdag 11 september is het Open Energie Dag in Nederland. Dat betekent dat energieprojecten zoals wind- en zonneparken hun deuren openen voor geïnteresseerden.

De Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) start vandaag de campagne “Daar krijg je energie van”, samen met vijf (branche-)organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie. Het doel is het versterken van kennis en (lokaal) enthousiasme voor de energietransitie. Met onderbouwde informatie en goede voorbeelden, laten we zien waar de duurzame energiesector aan werkt.

Het hoogtepunt in deze campagne is de Open Energie Dag op 11 september 2021. Tijdens de jaarlijkse Open Energiedag openen duurzame energieprojecten de deuren om een breed publiek kennis te laten maken met hun project. Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat. Waar komen elektriciteit en warmte eigenlijk vandaan? En hoe zorgen we ervoor dat die energie steeds schoner wordt? Ontdek het nu tijdens de Open Energiedag. Kom jij kijken naar een zonne- of windpark bij jou in de buurt? Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale; voel de warmte van bodemenergie. Aanmelden hoeft niet tenzij anders vermeld.

Ontdek de wereld achter het stopcontact en de thermostaat. Waar komen elektriciteit en warmte eigenlijk vandaan? En hoe zorgen we ervoor dat die energie steeds schoner wordt? Ontdek het nu tijdens de Open Energiedag. Kom jij kijken naar een zonne- of windpark bij jou in de buurt? Ontmoet de mensen achter een biomassacentrale; voel de warmte van bodemenergie. Aanmelden hoeft niet tenzij anders vermeld.

Met vragen kunt u terecht bij de organisatoren van de betreffende locatie. Check kort voor vertrek de laatste info op de kaart of er nog iets is gewijzigd bij de locatie waar je graag naartoe wilt óf misschien is er op de valreep een locatie toegevoegd aan de kaart. Tot 11 september kunnen er nog locaties bijkomen.

In Flevoland doet bijvoorbeeld Windplan Blauw mee aan de Open Energie Dag. Voor Flevoland is de opwek van duurzame energie erg belangrijk.

Kom naar de ‘Open Energie Dag’ op zaterdag 11 september! Wist u dat in uw regio één van de ‘groene stekkers voor windenergie vanaf zee’ wordt gerealiseerd? In het regeerakkoord en het Klimaatakkoord is afgesproken dat er in 2030 in totaal voor 11 Gigawatt aan windparken op zee staan. Deze leveren dan 8,5% van alle energie in Nederland en 40% van het huidige elektriciteitsverbruik. Dat maakt deze regio tot één van de pijlers in onze nationale energietransitie!

Tijdens de Open Energie Dag op zaterdag 11 september vertellen we u alles over de aansluiting van de windparken op zee: Hollandse Kust (noord), (west Alpha) en (west Beta) en over de netuitbreiding Beverwijk-Oterleek. Ook kunt u aansluitend een bezoek brengen aan het werkterrein van het transformatorstation dat langs de Zeestraat wordt gebouwd.

Op zaterdag 11 september van 11:00 tot 15:00 uur opent TenneT haar deuren van het informatiecentrum aan de Zeestraat 250 in Wijk aan Zee. Daar kunt u via een VR-bril zien hoe de stroom uiteindelijk bij u in de keuken terechtkomt. Koffie en thee staan klaar (met iets lekkers erbij) en voor de kinderen is er limonade. Alleen het werkterrein bezoeken kan natuurlijk ook.

Vijf groene energieprojecten in de regio Kennemerland/Haarlemmermeer doen zaterdag mee aan de eerste Open Energiedag. Het NMCX, Centrum voor Duurzaamheid in Haarlemmermeer houdt van 11 tot 12.30 uur Open Huis. Verschillende lokale clubs voor groene energie presenteren zich, zoals coöperatie Meerwind, het lokale energiebedrijf Tegenstroom dat 100 procent lokaal opgewekte zonnestroom levert, de Haarlemmermeerse Zonnecoöperatie i.o., het Energieloket Haarlemmermeer en de Energiebank, gratis energieadvies voor minima.

In Haarlem demonstreert het Experience Center voor warmtepompen de ins en outs van deze techniek. In het gebouw aan de Gedempte Oude Gracht 24 staat zowel een hybride als een all-electric warmtepomp werkend opgesteld. Openingstijden 9-17 uur.

De buurtcoöperatie Zon op Garenkokerskwartier houdt van 13 tot 16 uur open huis bij zijn collectieve zonnedak op het Seinwezen aan de Kinderhuissingel. Ook bij de 660 nieuwe zonnepanelen op de kassen van de Haarlemmer Kweektuin zijn er van 10 tot 16 uur rondleidingen. De stroom gaat via de coöperatie Kweekzon naar huishoudens in de buurt.

Aan de Zeeweg in Bloemendaal zijn belangstellenden van 10 tot 15 uur welkom onder het zonnedak met 5000 zonnepanelen waarmee de parking sinds vorig jaar is overdekt. Het bedrijf erachter, Groendus, vertelt over de mogelijkheden om stroom af te nemen voor auto en/of huis.

In Breda stelt Groendus het zonnepark Bavelse Berg open. Een projectmanager van Groendus is tijdens de Open Energiedag aanwezig om bezoekers wegwijs te maken en vragen te beantwoorden. Geïnteresseerden zijn welkom tussen 10.00 en 14.00 uur. Aanmelden op voorhand is niet nodig. Altijd al eens een bezoekje willen brengen aan het Zonnepark bij de Bavelse Berg? Op zaterdag 11 september is het mogelijk tijdens de eerste Open Energiedag. Duurzame energieprojecten door heel Nederland zetten die dag hun deuren open voor het publiek.Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit hernieuwbare bronnen. Dat kan met windturbines, zonnepanelen, bodemwarmte, warmtepompen of uit water. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf bekijken en ervaren hoe dat werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten duurzame energieproducenten de deuren open.

Zonnepark Bavelse Berg is een 94.000 panelen tellend zonnepark, gerealiseerd op een voormalige afvalberg. Een bijzonder complex project, aangezien in de ondergrond van de oude afvalberg tientallen leidingen zitten die beslist niet geraakt mochten worden. Iedere vierkante meter was daardoor net even anders.

In juli van dit jaar zijn de werkzaamheden afgerond en was het zonnepark ter grootte van 30 voetbalvelden klaar voor gebruik. Samen wekken de zonnepanelen op jaarbasis voldoende duurzame energie op voor 10.000 huishoudens. De opgewekte energie wordt ook beschikbaar gesteld voor omwonenden. Hierdoor kunnen zoveel mogelijk mensen profiteren van dit duurzame energieproject.

Het tweede project waarmee Groendus deelneemt aan de Open Energiedag 2021, is de solarcarport Bloemendaal aan Zee. Dit is een parkeerterrein en een zonnepark ineen. Lokaal verduurzamen brengt voor de Gemeente Bloemendaal de nodige uitdagingen met zich mee: het zeegebied in de gemeente is beschermd natuurgebied, waardoor de ruimte voor grootschalige duurzame energieprojecten schaars is.

Groendus bedacht een oplossing en bouwde boven bestaand parkeerterdrein een zogeheten solarcarport met 5.000 zonnepanelen. Dankzij de solarcarport kunnen zo’n 800 auto’s veilig en overdekt parkeren en wordt er tegelijkertijd duurzame energie opgewekt voor 600 huishoudens. Bovendien kunnen strandgangers direct hun auto opladen met zonne-energie aan een van de 30 elektrische laadpunten. Benieuwd hoe de solarcarport er in het echt uitziet? Kom dan langs tijdens de Open Energiedag 2021!

Dit jaar wordt voor het eerst de Open Energiedag georganiseerd. Op 11 september kunnen geïnteresseerden op bezoek bij een windturbine, zonnepark, warmte-installatie of bij andere duurzame energieprojecten door heel Nederland. Ook Warmtebedrijf Amersfoort opent die zaterdag op de Oliemolenhof 16 tussen 11.00 en 16.00 uur de deuren voor het publiek en laat zien hoe het slimme groene warmtenet van de toekomst eruit komt te zien.

Nederland gaat de komende jaren steeds meer energie opwekken uit zogenaamde hernieuwbare bronnen als zon, wind of water. Zelfs snoeihout, industriewarmte en rioolzuivering leveren warmte op.

De gemeente, Warmtebedrijf Amersfoort én de woningcorporaties werken momenteel hard aan een slim en groen warmtenet in Schothorst-Zuid. Het is ‘slim’ omdat het alle duurzame bronnen aansluit op het net en groen ‘omdat’ het de nadelige effecten van fossiele brandstoffen op het klimaat wegneemt.

Maar hoe werkt dat? Wat betekent dit straks in en rond mijn huis? Kan ik me op dit net aansluiten? En, hoe komt het tracé te lopen? Het zijn logische vragen die op luchtige wijze worden beantwoord. Daarnaast is er een mogelijkheid een kijkje te nemen in de warmtecentrale in De Nieuwe Stad. Een mobiele barista tovert hier op duurzame wijze koffie uit zijn Piaggio.

Het warmtenet is nodig om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen. Het grootste deel van de energietransitie - die van fossiele brandstof naar hernieuwbare bronnen - is een warmtevraag. Met elkaar hebben we besloten om deze generatie van het aardgas af gaan. Ver van ons bed is dit allang niet meer. De steeds vaker optredende weersextremen, zoals bosbranden, de hevige regenval en de hoge temperaturen geven aan dat we de aarde te veel belasten.

Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf komen kijken en ervaren hoe duurzame energievoorziening werkt. Op tientallen locaties door heel Nederland zetten producenten de deuren open.

Windpark en Zonnepark Bijvanck in Angerlo: Windpark Bijvanck bevat vier windmolens (175 meter tiphoogte) en het zonnepark Bijvanck is een plan voor een zonnepark van 23 hectare. In het zonnepark is aandacht voor landschap en natuur, en het wordt aangesloten op de netaansluiting van het windpark. U mag zelfs een kijkje beneden in de windmolen nemen.

Wijksafari in Bloemenbuurt Didam: Trek uw wandelschoenen aan, neem de routekaart mee en ontdek de duurzame energie van de Bloemenbuurt in Didam. U komt alles te weten over de vernieuwende aardgasvrije warmte-oplossing voor de honderden huur- en koopwoningen in deze buurt.

Zonne-energie boven zachtfruit (frambozen) in Babberich: ?Op het zachtfruitbedrijf van Piet Albers in Babberich zijn boven frambozen speciale semi-transparante zonnepanelen geplaatst die licht doorlaten voor het fruit. De zonnepanelen wekken groene energie op en zorgen voor bescherming van het fruit bij de steeds extremere weersinvloeden.

Wilt u een biomassacentrale zien? Dan kan in Cuijk. In Deest ziet u een drijvend zonnepark. En in Ede kunt u een fietstocht maken langs een groen, slim warmtenet!

De eerste windmolen is nog ver weg. En de aanleg van een zonneveld is ook nog niet begonnen. Maar windcoöperatie Rijne Energie is vast van plan de polders Rijnenburg en Reijerscop bij Utrecht om te toveren tot een energiepark. Zaterdag is iedereen welkom voor een toelichting.

Rijne Energie grijpt de landelijke Open Energiedag aan om de plannen in het gebied tussen De Meern en Nieuwegein toe te lichten. Volgens de coöperatie hebben de extreme branden en grote wateroverlast van afgelopen zomer laten zien dat het de hoogste tijd is om de verduurzaming van de energievoorziening te versnellen. Het informatiepunt in de polder Rijnenburg is tussen 12 en 15 uur te bezoeken en bevindt zich ter hoogte van de kruising van de Heycopperkade met de Ringkade.

Op 11 september wordt de eerste editie van de landelijke Open Energiedag georganiseerd. Op deze dag kunnen geïnteresseerden op bezoek bij duurzame energieprojecten door heel Nederland. In samenwerking met EQUANS, de nieuwe naam van ENGIE Services, opent ook de Brainport Industries Campus (BIC) in Eindhoven deze zaterdag de deuren voor publiek. In Eindhoven kunnen bezoekers tussen 9.00 en 12.00 uur terecht op de Brainport Industries Campus.

Op de BIC worden alle voorzieningen duurzaam opgewekt. EQUANS realiseert hier duurzame energieopwekking, met onder andere warmte-koude opslag (WKO), warmtepompen en bijna 5500 zonnepanelen. Ook zorgt EQUANS voor leveringscontinuïteit. In het gebouw werken de meest innovatieve bedrijven en instituten samen onder één dak. Dat gebeurt zo groen mogelijk én 100% gasvrij. Hiermee is het gebouw een vernieuwend voorbeeld van innovaties in duurzame technieken.

Op zaterdag 11 september wordt de eerste Open Energiedag gehouden. Dan is het op veel plaatsen in het land om een bezoek te brengen aan een zonnepark, windturbine, warmte-installatie of andere duurzame energieprojecten. In Lochem ontvangt TPSolar die dag belangstellenden bij Zonnepark Armhoede.

Tussen 10.00 en 14.00 uur start bij de ingang elk halfuur een wandeling. Deze is ongeveer 1,5 kilometer lang en voert over het gehele terrein, tussen zonnepanelen en groenstroken door. Deelnemers kunnen onderweg vragen stellen. Na afloop worden koffie of thee met iets lekkers aangeboden.

Bij slecht weer zorgt TPSolar voor voor paraplu’s. Goede (wandelschoenen) en een lange broek worden geadviseerd. Bij het inrijden van de Hagendijk ligt na een kleine 300 meter aan de linkerkant de ingang van het zonnepark. Auto of fiets kunnen binnen de omheining worden geparkeerd.

Het zonnepark is door TPSolar gerealiseerd op de voormalige vuilstortplaats die ruim 25 meter boven het omringende landschap uitsteekt. Het gebied is ongeveer 15 hectare groot. Er wordt groene stroom voor zo’n 2500 huishoudens opgewekt. Bij de aanleg is aandacht besteed aan de groene imbedding van het park en aan de diversiteit. Zo is er bloemrijk grasland en bijenhotels. Er grazen 100 schapen.

Komende zaterdag 11 september kunnen mensen tijdens de landelijke Open Energiedag ook op Scheveningen terecht. Het Dutch Marine Energy Centre aan de Hellingweg 11 houdt open dag.

Het Dutch Marine Energy Centre op Scheveningen doet onderzoek naar technieken waarmee energie wordt gewonnen uit onze oceanen, zeeën en rivieren.

Op 11 september opent DMEC in de haven van Scheveningen van 10.00 tot 15.00 uur de deuren voor een ‘marine energy experience’, waarbij verschillende technologiebedrijven aanwezig zijn om te vertellen over hun innovaties.

Tijdens de jaarlijkse Open Energie Dag op zaterdag 11 september houdt Energielandschap de Grift aan de Griftdijk 244 in Nijmegen-Noord open dag. Kom langs en bekijk de windmolens en het zonnepark (in aanbouw) van 10.00 tot 16.00 uur.

Je kan ervaren (in virtual reality) hoe het is om bovenop een windmolen te staan, je kan meegaan met een rondleiding langs de molens en het zonnepark en in het bezoekerscentrum kan je genieten van een kopje koffie of thee en je kunt appels plukken in de tuin.

Vanwege de corona-maatregelen voor ééndaagse evenementen dien je je vooraf aan te melden voor een tijdsblok. Je bent dan verzekerd van een plek voor een rondleiding over het energielandschap. Er start elk heel uur een rondleiding.

Tijdens de eerste open Energiedag op 11 september zijn de windmolens van het eerste coöperatieve project in Holland Rijnland, De Watergeuzen, te bezichtigen. Ook andere duurzame energieprojecten, zoals een zonnepark, warmte-installatie in andere delen van Nederland houden openhuis op de landelijke Energiedag.

De Watergeuzen langs de A4 bij Zoeterwoude zijn de eerste windmolens in Holland Rijnland die in handen van omwonenden komen. Coöperatie Rijnland Energie heeft de molens overgenomen van de ontwikkelaar en is dit jaar gestart met het uitgeven van participaties. Iedereen in de regio kan mede-eigenaar worden en heeft daarmee medezeggenschap over de molens en profiteert mee van de winst.

Er is in totaal zo’n 1,65 miljoen euro nodig voor de twee windmolens. Met het resultaat van de eerste uitgifte is de eerste windmolen aangekocht. Tijdens de Open Energiedag is het mogelijk in te tekenen op de tweede molen.

De twee windturbines werden in 2020 opgeleverd. Voorzitter Rob Boerée van Rijnland Energie vindt het belangrijk dat inwoners van de regio eigenaar zijn van wind- en zonprojecten. “En dat zij ook ‘de vruchten er van plukken’. Met ons initiatief bewijzen we dat mensen in actie willen komen voor duurzame energie.”

De Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie organiseert op zaterdag 11 september de Open Energiedag. Warmtebedrijf Ede doet mee en organiseert een fietstocht langs het Edese warmtenet. Fietst u mee? Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

Meld u aan én breng uw eigen fiets mee. We gaan kijken bij de bronnen collectieve zonnewarmte en biogrondstoffen, bij aanlegwerkzaamheden, en een Warmteafdracht-station. Ook bekijken we diverse interessante aansluitingen en ons wijk-koudenet voor topkoeling.

Verzamelen om 09:45 uur bij Warmtebedrijf Ede aan de Telefoonweg 34 met uw eigen fiets. Als u dit aangeeft, kunnen wij eventueel een fiets voor u huren. Starttijd 10.00 uur. Eindtijd ca. 12:30 uur. Duur fietstocht ca. 2,5 uur met korte pauze incl. lunchpakket.

Haarlemmermeer moet een energiecoöperatie krijgen zodat het voor burgers makkelijk wordt zonne-energie op te wekken en investeringen op dit gebied te doen. Tijdens de open dag bij duurzaamheidscentrum NMCX op 11 september worden de plannen gepresenteerd.

Initiatiefnemer Gerard Jägers: “In de energietransitie is het belangrijk dat burgers betrokken zijn bij het inrichten van het landschap voor energie opwek met Zon en Wind. Een energiecoöperatie is een middel om vanuit een groter project de energie te kunnen verdelen onder een groep bewoners. Burgerparticipatie is noodzakelijk bij de energietransitie.”

Haarlemmermeer heeft al een Coöperatie voor Windenergie (Meer Wind) voor een aantal windmolens in de Haarlemmermeer. “Voor een aantal toekomstige zonneweides rond Schiphol is zo’n energiecoöperatie ook nodig om de bewoners mee te laten doen”, zegt Jägers. “Daarnaast gaan veel VVE’s ook aan de slag met verduurzamen en opwek van (Zonne) energie. Voor deze groep is het kunnen terugvallen op een bestaande energiecoöperatie ook veel makkelijker dan het zelf te moeten organiseren.”

“Ook zouden grote daken belegd kunnen worden met zonnepanelen waarvan dan ook huurders in de buurt kunnen profiteren. Omdat Haarlemmermeer geen Energie Coöperatie heeft voor Zon gaan we deze oprichten en met twee tot drie proefprojecten alles opzetten voor verdere opschaling. We zoeken nog mensen die aan deze coöperatie willen meewerken.”

Zaterdag 11 september is de landelijke Open Energiedag, waarbij duurzame energieprojecten de deuren openen om een breed publiek kennis te laten maken met hun project. Ook in Haarlemmermeer houden verschillende initiatieven zich bezig met de opwekking en gebruik van lokaal opgewekte groene energie. NCMX is te vinden aan de Prins Hendriklaan 33 in Hoofddorp en zaterdag open tussen 11.00 en 12.30 uur.

Donderdag 26 augustus werd het zonnedak van energiecoöperatie KweekZon officieel geopend. In de Haarlemmer Kweektuin liggen sinds mei 662 zonnepanelen op de kassen. Bij dit project werkten bewoners en gemeente samen om het zonnedak voor elkaar te krijgen.

De gemeente, die eigenaar is van de kassen, stelde het dak beschikbaar en maakte het geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Energiecoöperatie KweekZon zorgde voor de komst van het zonnedak. Buurtbewoners kochten zonnestroomdelen en werden lid van de coöperatie.

Bij de opening waren wethouders Robbert Berkhout (duurzaamheid) en Jur Botter (vastgoed & participatie) aanwezig. Zij spraken hun enorme waardering uit naar de vrijwilligers. Al het werk dat de initiatiefnemers jaren vol hielden. Het bestuur van Haarlem vindt dit heel belangrijke initiatieven.

KweekZon was geen eenvoudig project: het leggen van zonnepanelen op kassen is nog relatief nieuw. Zo werd de toch al noodzakelijke aanpassing van de constructie van de kas eerder uitgevoerd voor de plaatsing van de zonnepanelen. In een andere kas werd het glas vervangen door zonnepanelen. Het duurde lang voor alle lichten op groen stonden. Het bestuur van KweekZon had een lange adem en heeft er veel tijd en energie in gestoken, en dat alles op vrijwillige basis. Tijdens de opening konden het bestuur en de leden elkaar voor het eerst ontmoeten. Door corona waren de contacten daarvoor allemaal online.

Dit zonnedak is om meerdere redenen bijzonder. Op dit dak ligt het 100.000ste zonnepaneel in Haarlem. Dit is het tweede dak dat geopend is van de in totaal vijf zonnedaken die Haarlem erbij krijgt. Haarlem is de eerste stad in Nederland die haar vastgoed volledig heeft laten scannen op duurzaamheid. Waar het kan zet Haarlem de eigen daken in voor het opwekken van zonnestroom.

De zonnepanelen liggen op het dak van de lage kas, de hoge kas en een timmerloods in de Haarlemmer Kweektuin. Het zonnedak bekijken kan op de Open Energiedag van 11 september. Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn er rondleidingen, georganiseerd door KweekZon. Geïnteresseerden kunnen de zonnestroominstallatie zien, krijgen uitleg hoe deze is gerealiseerd én hoe leden profiteren van de voordelen.

Op 21 mei heeft Koning Willem-Alexander zonnepark Vloeivelden Hollandia in Nieuw-Buinen officieel geopend. Het zonnepark Vloeivelden Hollandia is het grootste zonnepark van Nederland.

Op zaterdag 11 september krijgen belangstellenden de gelegenheid om het zonnepark met eigen ogen te bekijken. Dan wordt de eerste Open Energie Dag van Nederland gehouden.

Treed in de voetsporen van de koning en loop letterlijk over het water tussen de panelen. Van 10.00 tot 14.00 uur vinden rondleidingen plaats. De ingang is aan het Zuiderdiep 34 in Nieuw-Buinen.

Plaats zelf een reactie:

(U heeft ruimte voor 400 tekens)

Categorieën

  • Afval (4)
  • Agenda (3.460)
  • Biologisch (121)
  • Blog Action Day (57)
  • Bouwen-Klussen (946)
  • Communicatie (382)
  • Cradle to Cradle - Circulair (1)
  • Design (245)
  • Dieren (182)
  • Donald Trump (3)
  • Duurzaam (10)
  • Educatie (353)
  • EEN-Armoede (252)
  • Energie en Besparing (3.809)
  • Europa (29)
  • Evenementen (211)
  • Geluid (27)
  • Gezondheid (324)
  • Goed Doel (122)
  • Green Deal (43)
  • Greenwashing (123)
  • Hergebruik-Kringloop (1)
  • Iets anders (458)
  • Int. Samenwerking (195)
  • Investeren (151)
  • Joe Biden - Barack Obama (119)
  • Kerst (125)
  • Klimaat (1.751)
  • Licht (403)
  • Lucht (35)
  • Mensenrechten (176)
  • Milieu (1)
  • MVO (2)
  • Natuur (823)
  • Nederland (46)
  • Olympische Spelen (68)
  • Oranje (158)
  • Oud & Nieuw (133)
  • Pasen (2)
  • Sinterklaas (16)
  • Sport (247)
  • Vakantie (73)
  • Valentijn (38)
  • Verkiezingen (52)
  • Vervoer en OV (1.844)
  • Vrijwilligerswerk (16)
  • Water (317)
  • Welzijnswerk (30)
  • Recente berichten

  • Verduurzaam Jouw Bedrijf En Maak Dat Breed Bekend Bij Gemeenten En Leveranciers
  • Tips Om Een Woning Duurzamer Te Maken: Verlaag Je Energiekosten
  • Conferentie Energieopslag: Ontwikkelingen En Uitdagingen by Klimaatweb
  • Het Merwede NaZomer Festival In De Merwedekanaalzone In Utrecht
  • Drystack Wint ING Circulair Ondernemenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Windpark Met Zes Windmolens Langs De E34 by ENGIE, Storm En Wind4Flanders
  • Netwerkweek Zwerfafval 2022: Samen Op Weg Naar Minder Zwerfafval by RWS
  • Energiedamwand Nederland Wint Greenchoice Energieprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Tiny Forest Amsterdam Ontvangt VHG Groenprijs 2022 Op Duurzame Dinsdag 2022
  • Essent Voorziet 4.000 Woningen In Merwedekanaalzone Utrecht Van Duurzame Energie
  • Rechtvaardig Mobiliteitsbeleid by KiM
  • Energieketens Voor CO2-Neutrale Mobiliteit In Kaart Gebracht by KiM En TNO
  • Behoud Van Energie En Een Duurzame En Natuurlijke Omgeving In Nederland
  • Op Zoek Naar Een Duurzame Vloer? Kies Voor Een Kurkvloer, Houten Vloer Of Bamboe Vloer
  • Bescherm Je Houten Tafel Duurzaam Tegen Vlekken En Krassen Met Osmo Topoil
  • Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie
  • Zonnedak Met 911 Zonnepanelen Op Zeefgebouw Groningen In Gebruik Genomen
  • Museum of the Future: The Most Beautiful Building On Earth In Dubai
  • Simon Loos Rijdt 1,5 miljoen Km Volledig Elektrisch Met Twintig Elektrische Trucks
  • Vernieuwend Concept Om Rubberafval Te Verwerken Tot Nieuwe Producten by New Born Rubber
  • Links

    Milieunet op..