Geen Wegwerpplastic En Plastic Flesjes Meer Op Glastonbury MuziekFestival
Geschreven op 22-2-2018 - Erik van Erne. Geplaatst in AgendaUpdate 28 september 2021: In een rivier die over het terrein van het Britse muziekfestival Glastonbury stroomt, zijn grote hoeveelheden drugs aangetroffen.
Hierdoor komen een zeldzame vissoort en andere dieren die in het wild leven in gevaar, waarschuwen wetenschappers in een onderzoek. Aangenomen wordt dat de verdovende middelen via wildplassende festivalgangers in de waterloop terecht zijn gekomen.
De in het water gedetecteerde niveaus van cocaïne en MDMA, een grondstof voor xtc-pillen, zijn volgens experts zo hoog dat ze dieren stroomafwaarts in de rivier Whitelake zouden kunnen schaden. In 2019 zijn monsters uit de rivier genomen toen meer dan 200.000 bezoekers op het vijfdaagse muziekfestival aanwezig waren. Daaruit bleek dat de MDMA-concentraties in de rivier de week na het festival vier keer zo hoog waren.
Vooral de hoeveelheid cocaïne in het water was dermate hoog dat die de levenscycli van de zeldzame en beschermde Europese paling in het gebied verstoorde, aldus de wetenschappers. Ze dringen er bij de festivalgangers op aan in de toekomst hun behoefte te doen in de toiletten op het terrein.
5 September: Check out our photos from yesterday’s 2021 Glastonbury Abbey Extravaganza – the 25th anniversary of the event – which featured fantastic performances from the Glastonbury Male Voice Choir, Tanita Tikaram, The Staves and Van Morrison.
Thank you to everyone who came along and made it such an enjoyable event with a really lovely atmosphere. See you in 2022!
21 januari 2021: Het Engelse muziek festival Glastonbury gaat ook in 2021, net als vorig jaar, niet door.
De organisatoren zeggen er alles aan te hebben gedaan maar geen manier te hebben gevonden om het festival doorgang te laten vinden.
Daarmee is het het eerste grote Europese festival dat de stekker er uit trekt voor 2021.
De beslissing van Glastonbury is cruciaal voor het complete Europese festivallandschap. Het Engelse festival geldt als één van de grootste ter wereld en is voor veel artiesten dé reden om te touren. Als te veel van dit soort grote evenementen wegvallen, is een festivaltour voor een artiest niet meer realistisch. Andere key players in dat verhaal zijn onder andere Primavera Sound (Spanje), Rock Werchter (België) en Roskilde (Denemarken). Die festivals zeggen vooralsnog wel door te gaan.
De aanbetaling die festivalgangers hadden gedaan voor Glastonbury 2020-tickets, werd eerder omgezet in Glastonbury 2021-tickets en nu verder in Glastonbury 2022-tickets. Het festival zegt zeer veel vertrouwen te hebben in de doorgang van het festival in 2022. Het wordt dan de eerste editie in 3 jaar.
28 februari 2019: Het vijfdaagse Engelse muziekfestival Glastonbury heeft aangekondigd de verkoop van plastic flesjes te verbieden. Bezoekers worden opgeroepen een hervulbare fles mee te nemen.
Er zullen ook hervulbare flessen verkocht worden op het festivalterrein en er is gratis schoon drinkwater beschikbaar. Bij de vorige editie van het festival in 2017 kochten bezoekers 1,3 miljoen plastic flesjes op het festival.
Water en frisdrank zullen worden verkocht in blikjes die volledig recyclebaar zijn. Eerder maakte het festival al bekend dat er geen plastic wegwerpafval meer gebruikt mocht worden bij de snack- en eetstalletjes op het terrein.
Het festival, waar jaarlijks gemiddeld 135.000 mensen op afkomen, zal gehouden worden van 26 juni tot 30 juni in het Engelse plaatsje Pilton.
22 februari 2018: Het beroemde Britse muziekfestival Glastonbury doet wegwerpplastic in de ban. Volgens de organisatie worden er naar schatting 1 miljoen flesjes gebruikt op het evenement.
Op de editie van volgend jaar zijn deze niet meer van plastic. Het festival werkt al langer aan het terugdringen van plastic afval. Zo introduceerde Glastonbury eerder al roestvrijstalen flesjes.
Op festivals komt heel veel afval vrij, waarvan een zeer groot gedeelte bestaat uit plastic afval, met name plastic wegwerp bekers en plastic flesjes. Met een dagelijks bezoekersaantal van 175.000 is dat voor Glastonbury inmiddels ook een groot probleem en maatschappelijk niet langer verantwoord. Volgens schattingen van de organisatie worden er tijdens het festival ongeveer 1 miljoen plastic flesjes weggegooid.
Daarom is het volgens de organisatie van het Glastonbury festival tijd om er iets aan te doen. Details van het mogelijke plastic verbod zijn nog niet verder uitgewerkt want het is een enorm project waar meerdere partijen bij betrokken zijn.
Na een jaar pauze in 2018, keert één van de grootste en oudste festivals van Europa volgend jaar terug. Glastonbury vindt in 2019 plaats van 26 tot en met 30 juni. In 2020 is het tijd voor een jubileum edite: Het 50ste Glastonbury Festival.
Zie ook: Schone Evenementen: Gebruik Herbruikbare Ecoglazen om Afval te Voorkomen - Food and Biobased Research: Duurzaam Verpakkingsmateriaal van Hernieuwbare Grondstoffen – Het Rapport Bioplastics by OVAM: Bioplastics Zijn Niet Automatisch Milieuvriendelijker - Veel Milieuwinst door Eco-glazen - Afvalmanagement bij evenementen steeds belangrijker – Afvalarme evenementen – Bioplastic PLA bekers geen zegen voor het milieu ! - UNEP Green Meeting Guide 2009 and UNEP Sustainable Events Guide 2012 – Herbruikbare Eco-glazen beter voor het milieu - Evenementen, Bedrijven en Instellingen: Eénmalige Kunststof Bekers Gescheiden Inzamelen
Glastonbury festival is to implement a site-wide ban on plastic bottles when it returns in 2019. “It’s an enormous project; it’s taking a lot of time to tackle with all the different people we work with,” organiser Emily Eavis told BBC 6 Music.
In 2014, Glastonbury introduced environmentally friendly stainless steel bottles and water kiosks for the cost-free refill of any kind of receptacle, followed in 2016 by stainless steel pint cups designed to be “non-aerodynamic, to minimise injuries from throwing”. Use of these containers was optional. Glastonbury organisers have previously estimated that 1m plastic bottles are used during the event.
In 2016, the festival implemented its “Love the farm … leave no trace” initiative, asking punters to share transport to the festival, limit litter, recycle, refill water bottles and not to abandon their tents or urinate on the land. However, that year’s cleanup was thought to be one of the worst in its history, lasting more than two weeks after the end of the event.
There is no Glastonbury festival this year, with the festival taking one of its regular “fallow years”. The event returns in 2019, and will celebrate its 50th anniversary in 2020.
Tags: Afval
Erik van Erne zegt:
10 oktober 2019 om 14:20 | Permalink
Diana Ross Op Glastonbury-Festival 2020
De Amerikaanse zangeres Diana Ross is één van de artiesten die volgend jaar optreden tijdens het Glastonbury Festival. Zij maakt haar opwachting als een van de Sunday legends, meldt de organisatie op Twitter.
Ross trad nog niet eerder op tijdens het Glastonbury Festival. “Voor al mijn fans over de hele wereld: dit is een eerbetoon aan jullie”, aldus Ross. “Ik kom met alle liefde naar Glastonbury.”
Het optreden rond theetijd (laat in de middag) op zondag is traditioneel een van de belangrijkste momenten van het festivalweekend. In 2019 nam Kylie Minogue die plek voor haar rekening.
Diana Ross werd eind jaren vijftig bekend met de zeer succesvolle popgroep The Supremes, bekend van hits als Baby Love en Where Did Our Love Go. Later zong ze zelf succesvolle nummers als Upside Down, My Old Piano en Theme from ‘Mahogany’ (Do You Know Where You’re Going To). Samen met Lionel Richie maakte ze de klassieker Endless Love.
Het Glastonbury Festival 2020 raakte afgelopen zondag binnen korte tijd uitverkocht. Meer dan 2,4 miljoen mensen probeerden een kaartje te kopen. Dit is een record voor dit vijfdaagse festival dat in 2020 voor de vijftigste keer gehouden wordt. Het festival wordt van 24 tot 28 juni 2020 in het Engelse Somerset gehouden.
Erik van Erne zegt:
1 februari 2021 om 01:14 | Permalink
Stukafest Leiden Gaat Dit Jaar Digitaal Door In Samenwerking Met Zwolle en Groningen
Stukafest Leiden gaat ook dit jaar door. Het festival is online te volgen en wordt georganiseerd in samenwerking met Zwolle en Groningen. Op 12 februari zetten de drie studentensteden negen opkomende artiesten centraal tijdens de uitzending van Stukafest TV en organiseren zij een digitale stille disco.
Via een livestream komt Stukafest dit jaar ook in de huiskamer met onder meer theater-, muziek- en poëzie-uitvoeringen verzorgd door acts uit Leiden, Zwolle en Groningen. Kijkers kunnen tussen de verschillende acts en steden zappen.
Op het programma staan onder meer de band De Nachtelijke Escapades, theatergroep EMMA en dichtgroep Poëzie en bier. De Nachtelijke Escapades is een Leidse band bestaande uit vijf jonge muzikanten. Hun muziek is een mix van funk, jazz, hiphop en reggae gecombineerd met creatieve Nederlandstalige teksten.
EMMA maakt muziektheater- en kleinkunstvoorstellingen vanuit het perspectief van de millennial. De voorstelling draait om twee vrouwen die worstelen met keuzestress. Poëzie en bier is een poëziepodium vanuit de kroeg met positieve energie en bier.
Na afloop organiseert Stukafest een digitale stille disco. Alle deelnemers krijgen hiervoor een koptelefoon thuisbezorgd.
Erik van Erne zegt:
1 februari 2021 om 23:13 | Permalink
Lentefestival Paaspop Wegens Coronavirus Definitief Verplaatst Naar September 2021
Paaspop, dat traditioneel plaatsvindt in het paasweekend, is definitief verplaatst naar het weekend van 3, 4 en 5 september.
“Dit jaar sluiten we eenmalig de zomer af, in plaats van de lente te starten”, laat de organisatie op Instagram weten.
“Het was een immense opdracht om ons gigantische festival te verplaatsen: maar het is gelukt.”
De ticketverkoop begint 27 februari om 11.00 uur via de website van het festival.
Er zal een gering aantal kaarten beschikbaar zijn, omdat reeds gekochte kaarten voor 2020 geldig blijven en dus al vergeven zijn.
Het gaat om ongeveer 90 procent van de tickets. Wie in september gaan optreden, wordt later bekendgemaakt.
De organisatie begint normaliter zo’n zes weken van tevoren met opbouwen. Omdat evenementen momenteel nog niet kunnen plaatsvinden, werd besloten om Paaspop later in het jaar te organiseren.
Erik van Erne zegt:
6 februari 2021 om 01:07 | Permalink
Bevrijdingspop Haarlem 2021 Gaat Niet Door: Organisatie Houdt Online Editie
De organisatie van Bevrijdingspop 2021 maakt zaterdag bekend dat het evenement online zal plaatsvinden in verband met de overheidsmaatregelen.
De organisatie heeft besloten dat het niet realistisch is om op 5 mei met een festivalpubliek bij elkaar te komen. In 2020 had het festival ook een digitale editie.
“We streven naar een online streaming-editie met een festivalsfeer, energiek en met veel muziek. Natuurlijk besteden we ook veel aandacht aan het thema vrijheid. Daarnaast worden opties zoals uitzendingen via regionale tv en radio onderzocht”, laat Bernt Schneiders, voorzitter van Stichting Bevrijdingspop Haarlem weten.
Het online festival zal geen live optredens in de buitenlucht hebben. Mogelijk worden er wel enkele optredens gestreamd vanuit andere plekken in de stad. Ook zullen opgenomen optredens van artiesten uit Haarlem uitgezonden worden.
Erik van Erne zegt:
8 februari 2021 om 00:59 | Permalink
Nijmeegse Vierdaagse Gaat Dit Jaar Niet Door
De coronapandemie, de bijkomende maatregelen en de vooruitzichten maken het onmogelijk om de 104de Vierdaagse dit jaar te organiseren zoals je dat mag verwachten.
Met pijn in het hart hebben wij, Stichting DE 4DAAGSE, moeten besluiten dat de Vierdaagse in 2021 niet doorgaat. De coronapandemie, de bijkomende maatregelen en de vooruitzichten maken het onmogelijk om de 104de Vierdaagse te organiseren zoals je dat van ons mag verwachten. Graag leggen we uit hoe we tot dit zware besluit zijn gekomen.
De kans dat we in juli nog te maken hebben met de 1,5-metermaatregel is groot. Voor wandelaars valt tijdens wandeldagen op het start- en finishterrein veel te regelen, maar onderweg en voor het publiek zorgt dit voor problemen. We moeten rekening houden met de aantrekkingskracht van de Vierdaagse op het publiek. Het controleren en naleven van de 1,5-metermaatregel is bij het grootste evenement van Nederland onmogelijk. Bovendien vragen we ons af: is de Vierdaagse nog wel de Vierdaagse zonder het feest en de support van de toeschouwers aan de zijlijn?
Onze organisatie verneemt daarnaast de twijfels over de vaccinatiegraad in Nederland in de derde week van juli. Er is een kans dat deze nog niet hoog genoeg is om de Vierdaagse op een veilige manier te organiseren. Marsleider Henny Sackers legt uit: “Wij voelen een grote verantwoordelijkheid voor de veiligheid en gezondheid van onze deelnemers, toeschouwers, vrijwilligers en medewerkers. We kunnen hun veiligheid op dit moment niet garanderen en willen niemand blootstellen aan gevaar in welke vorm dan ook.”
De Vierdaagse is een mega-evenement en we beginnen dan ook al maanden van tevoren met de voorbereidingen. Daar komen ook kosten bij kijken. De huidige onzekerheden nu en richting de zomer maken het risico te groot om de volledige voorbereiding te starten, terwijl dat wel al zou moeten. Bovendien moeten de deelnemers op tijd beginnen met hun voorbereidingen. Zij nemen vakantiedagen op, investeren tijd in training en maken kosten voor inschrijving, vervoer en verblijf, terwijl ook voor hen de onzekerheid groot is. Door deze zware beslissing nu te nemen, weten wandelaars, medewerkers, vrijwilligers, partners en leveranciers waar zij aan toe zijn.
In het donker met duizenden deelnemers wachten op het startschot, high fives met het publiek en elkaar kunnen omhelzen na weer een volbrachte dag: dat is het Vierdaagsegevoel. De morele steun van tienduizenden toeschouwers en het ongekend diverse en internationale deelnemersveld maken de wandelmars uniek. Juist in deze tijd had onze organisatie heel graag voor een lichtpuntje gezorgd, maar we vinden ook dat er een grens is aan noodzakelijke concessies die in strijd zijn met de identiteit van de Vierdaagse.
De afgelopen maanden hebben we als organisatie alle mogelijkheden onderzocht om de Vierdaagse in 2021 te kunnen organiseren, het is immers ons bestaansrecht. Zo hebben we, naast vele andere ideeën, onderzocht of de Vierdaagse verplaatst kon worden naar een andere datum en of er op meerdere routes tegelijkertijd kon worden gelopen. Voor al deze opties geldt dat we deze om uiteenlopende redenen niet haalbaar en/of wenselijk achten, hoe graag we ook andere conclusies hadden getrokken. Hoofd organisatiebureau Lotte Janssen: “Externe partijen passen hun hele planning en vakanties aan op een Vierdaagse in de derde week van juli. Zelfs het onderhoud van wegen is daar omheen gepland. Dit betekent dat we de Vierdaagse dus niet kunnen verplaatsen of over meerdere weken kunnen verspreiden.”
Wij zijn ontzettend teleurgesteld dat de Vierdaagse voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan en we kunnen ons voorstellen dat velen dit gevoel met ons zullen delen. In de eerste plaats natuurlijk alle wandelaars die zich erop hadden verheugd om in de derde week van juli weer aan de start te mogen verschijnen. De Nijmegenaren en inwoners van doorkomstgemeenten die wederom het feest in hun voortuin moeten missen. Maar ook de partners, leveranciers, vrijwilligers en alle anderen die de Vierdaagse ieder jaar weer mogelijk maken en een warm hart toedragen. En tot slot ook bij talloze ondernemers die nu inkomsten moeten missen in deze toch al zware tijd. Stichting DE 4DAAGSE gaat er - vanaf vandaag - alles aan doen om in 2022 wél weer een feestelijke Vierdaagse te kunnen organiseren.
Wanneer we meer concrete informatie kunnen geven over de 104de Vierdaagse in 2022 weten we nog niet, maar vast staat dat we blijven bestaan en dat we heel veel energie hebben om door te gaan. Deelnemers die in 2020 stonden ingeschreven en hebben betaald, blijven in ieder geval verzekerd van deelname bij de eerstvolgende editie van de Vierdaagse.
Erik van Erne zegt:
12 februari 2021 om 00:52 | Permalink
Spanjaardsgat Festival In Breda Gaat Dit Jaar Niet Door
De organisatie van het Spanjaardsgat Festival heeft vrijdag bekendgemaakt dat het evenement dit jaar niet door zal gaan vanwege de coronamaatregelen. Het festival zou in mei gehouden worden.
“Omdat er geen zicht is op een werkbare startdatum zien amateurorkesten voorlopig geen kans te beginnen met het instuderen van de concerten. Bovendien lijkt de overheid met de toezegging op compensatie voor evenementen die na 1 juli plaatsvinden een signaal af te geven dat het blijkbaar vóór die datum sowieso moeilijk, zo niet onmogelijk gaat worden”, laat een woordvoerder van de organisatie weten.
“Als het festival al door mag gaan in mei, zouden we nog wel met een 1,5 meter samenleving te maken hebben, waarbij dan slechts kleine bezoekersaantallen toegestaan zouden zijn. Dat geeft te veel onzekerheden ten aanzien van horecamogelijkheden en sponsoring.”
Erik van Erne zegt:
24 februari 2021 om 00:42 | Permalink
Festival Best Kept Secret Gaat Ook Dit Jaar Niet Door
Het festival Best Kept Secret is ook dit jaar afgelast, zo maakt de organisatie woensdag bekend. Vorig jaar ging het festival in het Noord-Brabantse Hilvarenbeek vanwege de coronacrisis ook niet door.
“We hebben er alles aan gedaan om tot een andere uitkomst te komen, maar helaas is er te veel onzekerheid over het begin van het festivalseizoen en blijkt verplaatsen naar een later moment in de zomer voor ons onhaalbaar”, laat de organisatie weten. Artiesten als Massive Attack en The National zouden er optreden.
Sinds 2013 wordt het festival traditiegetrouw in de eerste weken van juni georganiseerd. Dit jaar zou dat van 11 tot en met 13 juni zijn. Het kabinet heeft een garantiefonds opgezet voor festivals, maar alleen evenementen vanaf 1 juli kunnen daar een beroep op doen wanneer de festivalzomer toch niet doorgaat. Best Kept Secret valt daarmee buiten de regeling.
Mensen met een kaartje krijgen hun geld voor 31 maart terug. Vorig jaar was er nog de mogelijkheid om het ticket te bewaren voor volgend jaar, maar dat is dit jaar niet mogelijk.
Erik van Erne zegt:
2 maart 2021 om 00:35 | Permalink
Primavera Sound Festival in Barcelona Gaat Opnieuw Niet Door
Het Primavera Sound festival in Barcelona gaat, net als vorig jaar, niet door. Het muziekevenement zou dit jaar tussen 2 en 6 juni plaatsvinden.
De organisatie heeft naar eigen zeggen alles geprobeerd, maar kan het juridische raamwerk dat nodig is voor een evenement van deze grootte niet naar behoren in elkaar zetten.
Bovendien maken de huidige coronamaatregelen het onmogelijk om vijftigduizend bezoekers per dag te kunnen verwelkomen.
Bezoekers die al een kaartje hebben, kunnen hun geld vanaf 2 juni terugkrijgen. Op deze dag wordt ook het programma van de editie van 2022 bekendgemaakt.
De organisatie had goede hoop op het slagen van het festival, omdat er begin dit jaar een succesvolle test was georganiseerd. Bij een proefevenement in Barcelona met ruim duizend deelnemers raakte niemand met het coronavirus besmet.
Het proefevenement werd georganiseerd om te testen of een concert zonder verplichte onderling afstand, maar met sneltests en PCR-tests tot nieuwe besmettingen zou leiden. De zogeheten PRIMA-CoV-studie werd uitgevoerd door de Fight AIDS and Infectious Diseases Foundation en een ziekenhuis in Barcelona. Het evenement werd gefinancierd door Primavera Sound.
Erik van Erne zegt:
11 maart 2021 om 00:26 | Permalink
Twintigste Editie Scania Zwolse Halve Marathon Gaat Dit Jaar Niet Door
De Scania Zwolse Halve Marathon gaat dit jaar niet door. Vanwege het coronavirus heeft het bestuur een streep door de twintigste editie op zaterdag 12 juni 2021 gehaald.
De halve marathon van Zwolle is een hardloopwedstrijd van 21,1 kilometer. Sinds 2001 wordt het evenement jaarlijks georganiseerd. Even leek het erop dat de editie dit jaar zou doorgaan, maar vanwege het coronavirus is de Zwolse Halve Marathon ook dit jaar geannuleerd.
“De vooruitzichten blijven somber. Het ziet er niet naar uit dat de coronaproblemen in juni zodanig zijn opgelost, dat wij een veilig evenement kunnen organiseren dat voldoet aan alle maatregelen. We gunnen de horeca, lopers, toeschouwers en alle betrokken partijen weer een evenement, maar beseffen dat de gezondheid boven alles gaat”, laat de organisatie weten op de website.
Hardlopers hebben een jaar langer de tijd om te oefenen: de twintigste editie staat nu gepland op zaterdag 11 juni 2022.
Erik van Erne zegt:
16 maart 2021 om 00:20 | Permalink
Rock Werchter Gaat Ook In 2021 Niet Door: Verplaatst Naar Zomer 2022
Rock Werchter gaat dit jaar definitief niet door. De organisatie van het Belgische muziekfestival heeft voor het tweede jaar op rij besloten het evenement met een jaar te verplaatsen vanwege het coronavirus en hoopt nu op de zomer van 2022.
Over de beslissing is lang nagedacht. “De voorbije maanden overlegden we intens met overheden, experts, andere festivals in binnen- en buitenland, dit met oog op een veilige heropstart. De veiligheid en gezondheid van de fans, van crew en medewerkers en de artiesten is altijd onze hoogste prioriteit”, aldus de organisatie.
“We zijn tot de conclusie gekomen dat we het festival niet normaal kunnen voorbereiden noch hebben we zekerheid dat eens de datum daar is, het festival kan doorgaan in volle vorm. We willen de fans en artiesten enkel de allerbeste Rock Werchter-ervaring bieden. In de huidige omstandigheden kunnen we dit niet realiseren.”
Rock Werchter sluit zich aan bij de organisatie van grote festivals in Duitsland, die vorige week bekendmaakten opnieuw een jaar over te slaan. In Nederland gaan de voorbereidingen voor Lowlands en Pinkpop vooralsnog gewoon door.
Erik van Erne zegt:
25 maart 2021 om 23:41 | Permalink
Concert at Sea festival op Brouwersdam gaat niet door vanwege coronacrisis
Dit jaar gaat het Concert at Sea festival op de Brouwersdam opnieuw niet door vanwege de coronapandemie. Het festival schuift noodgedwongen door naar 2022.
“Er blijven te veel onzekerheden om dit jaar een volwaardige editie van het festival te kunnen organiseren”, laat de organisatie weten in een verklaring. “Het is bovendien niet mogelijk gebleken om het festival te verplaatsen naar later in de zomer. Dat valt ons natuurlijk zwaar. Het is ook echt heel vervelend voor alle artiesten, crew, leveranciers, partners en voor alle fans.”
De volgende editie van het festival staat nu gepland op 30 juni en 1 en 2 juli 2022. De line-up wordt later dit jaar bekendgemaakt. Het evenement was al uitverkocht. De tickets blijven geldig voor de editie van 2022. Wie daar niet bij kan zijn, heeft de mogelijkheid om zijn of haar geld terug te krijgen.
“We blijven positief en we blijven doorgaan”, aldus de band BLØF, gastheer van het festival. “Achter die horizon ligt een prachtige editie van Concert at Sea in 2022. Dat gevoel van hoop en verwachting willen we vasthouden en overbrengen.”
Erik van Erne zegt:
30 maart 2021 om 23:17 | Permalink
Pinkpop 2021 Verplaatst Naar 17, 18 en 19 juni 2022
Het festival Pinkpop is voor de tweede maal met een jaar verplaatst, zo laat de organisatieg weten. Het driedaagse festival wordt nu georganiseerd op 17, 18 en 19 juni 2022.
“Met pijn in ons hart moeten we helaas de 51e editie van Pinkpop opnieuw met een jaar verplaatsen”, aldus de organisatie. “Pinkpop is traditiegetrouw een festival met grote internationale headliners en acts en dat gaat helaas voor dit jaar gewoon niet lukken. Met het wegvallen van Pearl Jam en al eerder Post Malone, begint de line-up er voor dit jaar niet goed uit te zien.”
Het is volgens de organisatie niet meer mogelijk om het festival later dit jaar te organiseren. “Ondanks de steun van het garantiefonds is dit om meerdere redenen niet haalbaar voor ons.” Omdat de huidige situatie te onzeker is, is besloten het festival opnieuw met een jaar uit te stellen.
Reeds gekochte kaartjes blijven geldig in 2022. De band Pearl Jam, die in 2020 en 2021 de headliner zou zijn, zal volgend jaar alsnog een van de hoofdacts zijn.
“We hebben tot het allerlaatste moment geprobeerd om voor augustus een interessant programma te kunnen samenstellen”, zegt Murray. “Dat viel gedurende het afgelopen weekend in duigen, toen we van bepaalde artiesten waar we mee bezig waren te horen kregen dat ze het niet aandurfden om iets toe te zeggen. Dan is het beste om het maar weer een jaar uit te stellen, hoe moeilijk dat ook is.”
Erik van Erne zegt:
31 maart 2021 om 23:09 | Permalink
Festival WOO HAH! en Bospop Gaan Dit Jaar Ondanks Garantiefonds Niet Door
Nederlandse festivalgangers kunnen weer twee festivals uit hun agenda halen. Het hiphopfestival WOO HAH! in Beekse Bergen is geannuleerd en Bospop in Weert is verplaatst naar volgend jaar. Beide festivals zouden in juli plaatsvinden.
Bospop heeft besloten de editie 2021 op te schuiven naar 8 tot en met 10 juli 2022. WOO HAH! kiest ervoor de komende editie af te blazen en alle tickethouders hun geld terug te geven. De data voor de eerstvolgende editie van WOO HAH! zijn al wel gepland: 8 tot en met 10 juli 2022.
Erik van Erne zegt:
31 maart 2021 om 23:35 | Permalink
Het muziekfestival Gladiolen in Olen is in verband met het coronavirus opnieuw uitgesteld.
Gladiolen wordt voor een tweede keer uitgesteld. We vinden het enorm jammer maar een festival op volle capaciteit is niet voor meteen.
De 21ste editie van Gladiolen zal doorgaan op 3 en 4 juni 2022. Tegelijk roepen we iedereen op om zich te laten vaccineren.
Het is de enige manier om elkaar weer te ontmoeten op een volgende editie van Gladiolen.
Erik van Erne zegt:
31 maart 2021 om 23:47 | Permalink
Oerol Festival Op Teschelling Gaat Dit Jaar In Aangepaste Vorm Soor
Het culturele festival Oeral Festival op Terschelling kan ondanks de coronacrisis doorgaan, al zal dat in aangepaste vorm gebeuren. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. Het evenement vindt dit jaar van 11 tot en met 20 juni plaats.
Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan wordt de bezoekerscapaciteit ingeperkt. Bij alle programmaonderdelen mogen maximaal vijftig bezoekers tegelijk aanwezig zijn en zal de 1,5 meter tussen huishoudens worden gewaarborgd.
“We hebben de afgelopen maanden heel goed gekeken en overlegd met gemeente Terschelling en de provincie Friesland wat er mogelijk is”, zegt festivaldirecteur Siart Smit. “We zijn blij en trots dat we veel opdrachten hebben uitgezet voor een breed programma.”
“Er is echt behoefte om weer fysiek van kunst te mogen genieten. Dit wordt wel een Oerol waarbij je ook je badhanddoek mee kan nemen. Tijdens Oerol Festival 2021 heb je naast een mooi programma ook tijd om het natuurschoon van het eiland te ontdekken en de zomer te vieren.”
Tijdens deze editie van het Oerol Festival zullen er geen grote festivalterreinen zijn, maar komen er drie kleinere ‘hubs’ die verspreid liggen over het eiland. Daar zullen onder andere theaterstukken, kunst en talkshows te zien zijn.
Vanuit een groot verlangen bij publiek en makers om de kunsten samen, op bijzondere locaties te kunnen beleven, richten wij op dat wat wél kan. We vieren dat we terugkeren naar een samenleving waar we elkaar weer kunnen ontmoeten. Dit Festival onderzoekt nieuwe mogelijkheden na een gedwongen periode van disconnectie door corona.
Siart Smit: “We hebben de afgelopen maanden heel goed gekeken en overlegd met gemeente Terschelling en provincie Fryslân wat er mogelijk is. We zijn blij en trots dat we veel opdrachten hebben uitgezet voor een breed programma. Er is echt behoefte om weer fysiek van kunst te mogen genieten. Dit wordt wel een Oerol waarbij je ook je badhanddoek mee kan nemen. Tijdens Oerol Festival 2021 heb je naast een mooi programma ook tijd om het natuurschoon van het eiland te ontdekken en de zomer te vieren.”
Groots programma, maar aangepaste vorm. Dit jaar zijn er geen grote festivalterreinen maar wel 3 kleinere Hubs, verspreid over het eiland: Op de Betonning kun je je laten verrassen door een programma met een mix van disciplines van nieuwe makers. In het Bos van Formerum kun je op zoek naar theater, performances, de talkshows in het Bostheater bijwonen en live bij de dagelijkse uitzending van Radio Oerol zijn. In de Tuin om Oost draait het om voedsel van de toekomst, prikkel je zintuigen en denk mee over de verduurzaming van het Festival.